Hvilken robotplæneklipper skal du vælge?

En robotplæneklipper er en plæneklipper, der kan klippe din græsplæne, så du slipper for selv at skulle udføre arbejdet fysisk. Robotplæneklipperen er derfor essentiel for dig, der altid ønsker en velklippet græsplæne, men ikke vil bruge tid og energi på at klippe plænen uafbrudt.

Hvis man ikke lige har det store kendskab til, hvordan elektronikken bag plæneklipperen fungerer, så kan det hermed siges, at mange plæneklippere bruger et såkaldt afgrænsningskabel, der skal lægges i ydersiden af haven og herved fortæller plæneklipperen, at den skal vende om. Dette kan enten gøres således, at kablet enten graves ned eller lægges ovenpå plænen og fastgøres med pløkker. Det skal dog siges, at der er modeller, der har GPS, men disse modeller hører blandt de dyrere udgaver. 

Hvad skal du være opmærksom på ved køb af en robotplæneklipper?

Når du skal ud og investere i din robotplæneklipper, er der nogle faktorer, du skal være opmærksom på såsom størrelsen på din have. Hvis du har en større have, kan det være relevant for dig at investere i en lidt større model. Derudover kan det være relevant at investere i en robotplæneklipper med kanttråd, hvis du har mange stejle skråninger. De fleste plæneklippere kan klare en hældning på op til 35%.

Hvis du væger at købe en plæneklipper uden kanttråd, kan det være relevant at købe en lille garage til plæneklipperen, så den ikke skal stå ude i solen, hvilket i længden kan skade batteriet. En garage til plæneklipperen kan også sikre, at den kan stå i tørvejr under regnvejr, hvilket også sikrer dens holdbarhed.

Mærker af robotplæneklipper

Husquarnas robotplæneklippere ved navn Automower er plæneklippere i høj kvalitet, der i særdeleshed er velegnede til at køre på skråninger med hældninger op til 45 grader. En anden grund til at vælge Husquarnas Automower er, at de har et meget lavt lydniveau, hvilket gør det muligt, at plæneklipperen endda kan køre om natten uden hverken at irritere dig eller din nabo.

Mærket Stihl tilbyder robotplæneklipperen ved navn Imow, der ligesom Husquarna har et lavt støjniveau og kan slå græsarealer, der hælder op til 45%. Derudover er er Imow en af de hurtigste robotplæneklippere på markedet, hvorfor det er en oplagt løsning, hvis du skal have slået din plæne hurtigt. Hvis du ønsker mere information om disse plæneklippere, kan du besøge Jongshøj Maskiners hjemmeside eller kontakte dem på telefon 58 54 72 76.

Similar Posts