Hvad er en flytteanmeldelse?

Du har som borger pligt til at lave en flytteanmeldelse, når du får en ny bopæl og dermed en ny adresse. Det er denne adresse, du skal anmelde, så din nye adresse indgår i folkeregisteret. Når man flytter, er det derfor meget vigtigt at huske at anmelde den nye adresse til den kommune, man flytter til – det kan du nemt gøre via borger.dk.

Vigtigt at huske

Du kan melde din flytning i op til fire uger før, og skal senest være gjort fem dage efter din flytning. Indflytningsdatoen er den dag, hvor du flytter og overnatter på adressen første gang. Hvis du ønsker adressebeskyttelse, skal du anmode om dette, når du ændrer adresse. Derudover er det dit eget ansvar at angive din nye adresse til bl.a. din arbejdsgiver, blodbanken, fritidsforeninger og tandlægen.

Du får også mulighed for at vælge den læge, du foretrækker at komme hos – det er ganske gratis og du kan frit vælge mellem de klinikker, som har åbent for nye patienter. Du kan læse mere på borger.dk, hvis du har yderligere spørgsmål om din flytteanmeldelse.

Få hjælp til din flytning med et flyttefirma

En flytning kan blive noget af en opgave, og kan derfor synes overskuelig. Står du og skal flytte og mangler et par ekstra hænder, kan du kontakte et flyttefirma i København, som rykker ud i hele landet. Flyttefirmaer flytter trygt og sikkert dine ting, så du har mindre at bekymre dig om undervejs i din flytning.

Similar Posts