·

Hvorfor er det vigtigt at vaccinerer sine dyr?

Ligesom mennesker udsættes hunde og katte lige vel for en lang række sygdomme gennem deres levetid. Derfor benyttes vacciner, der indeholder tilpassede vira og andre smitstoffer med at opbygge immunforsvaret til at kunne bekæmpe sygdomme, som dyret ikke tidligere har været udsat for.

Hvis du sørger for at give dine kæledyr de vacciner, der anbefales, kan det faktisk være en god investering, der hurtig vil blive betalt tilbage, da du potentielt på sigt kan spare en del penge på høje udgifter til dyrelægeregninger.

Hvor ofte skal dyrene vaccineres?

Når det kommer til vaccinationen af dit dyr, er det typisk vaccineforløb for en hund eller kat vil være, at køledyret får en basisvaccination, der består af 2 vaccinationer med omtrent 4 ugers mellemrum. Mængden af antistoffer er faldende med tiden, og derfor er det vigtigt at hunden eller katten vaccineres igen et år efter basisvaccinationen. Efter denne vaccination skal du blot aftale med dyrlægen, hvor ofte dit dyr skal vaccineres.

Er vaccination farligt?

I meget sjældne tilfælde kan der opstå en allergisk reaktion på vaccinationen, hvor hunden eller katten vil kaste op, hæve op omkring øjnene og munden, blive sløv eller få diarre. Mere almindelige bivirkninger er bl.a. forbigående kløe, let hævelse eller irritation på injektionsstedet, der forsvinder i løbet af en uge.

Similar Posts