·

Formindsk varmeregningen med en varmepumpe

Over de seneste år er en varmepumpe blevet en uhyre populær opvarmningsløsning i de danske hjem, og det er der masser af gode grunde til. Det er ikke gået nogens næse forbi, at vores fælles klima er udfordret, og at det kræver en kollektiv indsats at bremse den skræmmende udvikling. Derfor har mange søgt mod mere miljøvenlige energi- og opvarmningsløsninger, og det er netop, hvad varmepumper er – at de så samtidigt reducerer varmeregningen med op mod 50%, er naturligvis en velkommen bonus.  I dette indlæg kan du læse mere om, hvilken varmepumpe der er relevant for dig, så du også kan investere i en mere bæredygtig opvarmningsløsning og mindske din varmeregning.

Forskellen på luft-til-vand- og luft-til-luft varmepumpe

Blandt de mest populære og samtidigt prisvenlige varmepumper, er luft-til-vand varmepumper og luft-til-luft varmepumper. Fælles for de to varmepumper er, at de trækker varmen ud fra luften omkring dig for at bruge den til at lave varme og/eller varmt vandt direkte til din bolig. De trækker med andre ord på en naturlig ressource, der aldrig slipper op, og som derfor ikke slider på miljøet. Den største forskel på en luft-til-vand varmepumpe og en luft-til-luft varmepumpe er, at en luft-til-luft varmepumpe ikke kan fungere som den eneste varmekilde i dit hjem, fordi den udelukkende opvarmer din bolig og ikke dit brugsvand. En luft-til-vand varmepumpe kan derimod både bruges til opvarmning af brugsvand og din bolig, hvorfor den er et rigtig godt match til helårsboliger. En luft-til-vand varmepumpe er derudover et ideelt match til boliger med gulvvarme, da luft-til-vand varmepumper responderer særligt godt med denne type rørlægning. En luft-til-luft varmepumpe er dog billigere i installation, og derfor vælger flere denne løsning for så at kombinere den med en vandvarmer.

Sådan vælger du den rette størrelse varmepumpe

Når du skal finde ud af, hvilken størrelse varmepumpe du skal have, siger tommelfingerreglen, at du skal gange dit energiforbrug i kWh pr. kvm. med boligstørrelsen i kvadratmeter. Dette er dog blot et skøn, og en professionel kan hjælpe dig med at finde den rette størrelse og overskueliggøre, om du vil få mest gavn af en luft-til-vand varmepumpe eller en luft-til-luft varmepumpe.

Similar Posts