·

Badeværelse – hvad må du selv lave?

Står du og skal til at renovere badeværelse, er du sikkert blevet klar over, at det kan blive en dyr affære, og  derfor er det værd at overveje, hvad man kan lave selv og dermed spare prisen på håndværkeren eller tømreren. Men det er ikke altid nemt at finde rundt i byggereglerne, og hvad må man egentlig bygge selv i forbindelse med badeværelset? Og hvad er det lovpligtigt, at man har en professionel fagmand inde over? Læs med her og bliv klogere på, hvad du selv må lave i forbindelse med renovering eller nybygning ar badeværelse.

Det må du ikke selv lave på badeværelset

I forbindelse med renovering eller opførelse af nyt badeværelse, er det først og fremmest vigtigt, at du er opmærksom på, at der er ting, du ikke selv må lave. Det, du ikke selv må lave, er:

  • Faste elinstallationer
  • Faste vvs installationer
  • Kloakarbejde

Her er det altså vigtigt, at du får tilkaldt en autoriseret elektriker, vvs-installatør eller kloakmester, som kan klare opgaver i forbindelse med ovenstående punkter for dig.

Det må du selv lave på badeværelset

Når du er opmærksom på, at der er disse tre ting, du ikke må lave selv, er der som udgangspunkt ikke noget for, at du laver resten af badeværelset selv. Du kan fx:

  • Udskifte både vandhaner, toilet og håndvask
  • Udskifte vaskemaskine
  • Opsætte og nedtage samt udskifte både ledning, fatning og lignende på lamper og andre el apparater
  • Udskifte eller montere nye stikpropper, ledningsafbrydere, forlængerledninger, stikdåser eller kontakter

Få et flot badeværelse af høj kvalitet med hjælp fra en tømrer

Der er altså rigtig meget, du gerne selv må ordne i forbindelse med renovering eller opførelse af nyt badeværelse, men når det er sagt, så er det i mange tilfælde alligevel fordelagtigt som minimum, at have en tømrer med på råd. Der findes rigtig mange forskellige tømrer derude, fx en tømrer i Virum, som står klar til at hjælpe dig med at få lige præcis det badeværelse, du drømmer om. Når du har en tømrer med på råd, er du desuden sikker på, at alt arbejdet bliver udført i høj kvalitet, og at du får et nyt badeværelse, du kan bruge og være glad for i mange år fremadrettet.

Similar Posts